torsdag 3 november 2011

Veckans Hundar, Herkules och Sickan

Herkules är våran fina Spanska Vattenhund eller Perro de agua Espanol!
Herkules är en trevlig och glad hund som älskar att vara ute och gå och leker väldigt mycket i boxen! Just nu är Lennox hans bästa lek kompis :)
Han sitter i box 3 med kompisarna Lennox, Ture, Johnny, Olle, Jaxon, Winston, Kimmen och Aston.

Den spanska vattenhundens historia är lite oklar, men man vet att det är en mycket gammal ras som funnits i Spanien, framförallt i Andalusien, mycket länge. Rasen har överlevt tack vare herdar, fiskare och jägare som hållit rasen borta från inblandning av andra raser. På så sätt har man bevarat de mest uppskattade egenskaperna. Perro de Agua Español (PdAE) är i grunden en arbetande hund, som används i många olika arbeten, framför allt som vallhund men också som apporterande jakthund och som hjälpreda tex. vid fiske (den älskar vatten och kan lära sig dyka). Den används också som narkotikahund och som räddningshund (både i ruiner och i vatten). Den är snabb, vig och lättlärd och har därför också klarat sig utmärkt i olika brukshundsprov, spårning, agility mm.



Källa Wikipedia.











Sickan är våran vackra tax flicka!
Sickan är en glad och pigg hund som sitter i box 6 med Ozzy, Wilma, Stina, Sigge, Bonnie, Maya, Foxie och Vixie.
Det går ofta vilt till med Sickan och hennes kompis som älskar att busa och leka :)
Rastgården är också en favorit!

Den korthåriga normalstora taxen är förfadern till de andra. Den populäraste taxen är den strävhåriga normalstora. Den är en mångsidig jakthund samt en trevlig familjehund.
Taxen är också känd för sitt envisa lynne och sin starka vilja och sitt höga temperament. Den lär sig snabbt vad som är rätt och fel. Dess uppfostran måste vara bestämd så att den från början lär sig vem som är ledaren i "flocken". Eftersom taxar avlats för att ha ett bra, starkt skall så låter de ofta som betydligt större hundar. De har också ibland lätt att skälla när de vill något, vilket är helt naturligt med tanke på deras arv.


2 kommentarer:

  1. Charline (Lennox matte)24 november 2011 kl. 11:56

    Ja, det är Herkules som är Lennox bästis! Va kul :)

    SvaraRadera
  2. Hej Sickan! Du är en sötnos hälsar Elvis

    SvaraRadera