torsdag 1 september 2011

Veckans Hundar, Sally och Sassy



Sally är en mycket pigg och glad Parson Russel Terrier.
Sally älskar att busa med sina kompisar i box 4 som är Finn, Massimo, Aston, Laysa, Maiden, Spöket och Wita. Speciellt dragkamp tycker hon är kul!
När Sally var yngre så brukade hon hoppa över box väggen när hon hörde mattes röst i hallen och skutta ut till matte :)

Parson russell terrier (grupptillhörighet: FCI, grupp 3 Terrier) är en brittisk hundras som har ett gemensamt ursprung med jack russell terrier. Sedd från sidan uppfattar man emellertid en parson russell terrier som något mer kvadratisk, med längre ben än den lågt ställda hundrasen jack russell terrier.




Sassy är en söt och lugn amerikansk cocker spaniel tik.
Hon gillar att sitta i knät på personalen och mysa och äter gärna godis om hon får ;)
I boxen sitter hon med Bruno, Pippi, Tilda och Thilda. Favoriten i boxen är nog Bruno för dom brukar ibland rulla ihop sig i samma korg och ligga och mysa :)

Amerikansk cocker spaniel, ibland även kallad "amris" är en hundras i gruppen spaniel. Rasen har sitt ursprung i Engelsk cocker spaniel men avlades till ett annorlunda utseende i USA. Man anser att alla hundar i rasen har ett ursprung i en dominant avelshane (Obo II) vars dräktiga moder blev importerad från England år 1882. Efter detta blev det två typer av Cocker Spaniel i USA, en som liknade den engelska varianten och en annan som blev ursprunget till dagens amris-ras.




Källa: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar