onsdag 21 september 2011

Veckans Hundar, Torsten x 2!



Stor-Torsten är en fin tollare i sina bästa år. Torsten är en mycket snäll och vänlig herre som gillar rastgården och bollar! Torsten sitter i box 1 med Aslan, Britney, Genji och Larry. Torsten är ibland lite virrig ;)


Nova scotia duck tolling retriever (även kallad tollare) är en hundras som traditionellt är en apporterande fågelhund. Det utmärkande med en tollare är att den inte bara apporterar, utan även lockar in andfåglar närmare stranden så att de kommer inom skotthåll, så kallad tolling.

De flesta tollare idag är sällskapshundar, men på grund av deras unika talanger används de ofta till jakt, apportering och spårning. Den är även lämplig för agility och deltar på utställning.


Torsten K med Bella och Olle i rastgården!

Torsten Karlsson är en vänlig och go border terrier herre som gillar att hoppa och skutta in på dagis! Vi kan ibland inte öppna grinden fort nog :) Torsten K sitter med Pippi, Bella, Sassy och Tilda och är med det ensam herre på täppan! Den tycker han om :D

Borderterriern härstammar från äldre terrierraser, även de anpassade för jakt. Borderterriern användes först som skadedjursbekämpare, främst på räv. Den skulle den orka följa jaktlaget under en hel dag, och ändå ha krafter kvar att gå ner i gryt om räven tog sin tillflykt dit. Därför behövdes en högbent, snabb och uthållig hund som var tillräckligt smidig för att ta sig igenom trånga passager. Den skulle också vara intelligent och självständig, samt kunna samsas med andra jakthundar i flocken.

1 kommentar: