onsdag 9 februari 2011

Alba och Nova






Alba och Nova är syskon men ur olika kullar. Det är den lite mindre Nova som är Albas storasyster. De är båda födda i Italien, så vi brukar kalla dem "de italienska systrarna" här på dagis. Både Alba och Nova är två mycket snälla och väldigt keliga hundar. De missar inget tillfälle att sitta i våra knän eller ännu hellre ligga PÅ oss för att få gos och kel. De är mjuka följsamma hundar som är väldigt lydiga och väluppfostrade. De gillar att umgås med alla hundar här på dagis och följer gärna med till hundgården när tillfälle bjuds! De sitter tillsammans med grupp 5 här på dagis vilka är: Hugo, Daddy, Kerstin, Tillie, Nellah, Stella och Bella. Vi vet inte riktigt vilka raser det är i Alba och Nova, men Malteser har nämnts som en trolig "ingrediens". Om Maltesern står det att läsa: Maltesern är en mycket gammal ras som har hyllats av både de gamla romerna, grekerna, fenicierna och Europas kungliga familjer. Små bichonhundar tex maltesern har ingått i Medelhavsområdets hundbestånd i flera årtusenden.
Maltesern beskrivs som en trevlig och förnöjsam hund och är känd för att leva länge. Den är lugn och kräver inte så mycket motion.

2 kommentarer:

  1. ett meddelande fràn alba och novas uppfòdare,mamma till bàde alba och nova har volpino i sig.albas farfar var en husky och farmor en liten svart blandrashund.Novas pappa àr en bolognese.

    SvaraRadera