torsdag 24 februari 2011

Bruno

Den här herren är av den kanske ovanliga blandningen Norsk Lundehund/Papillon! Bruno är mycket snäll och väldigt väluppfostrad. Han har även gått tävlingslydnadskurs som gick mycket bra! Han är en ängel tillsammans med andra hundar och går väldigt fint ute på promenad. I rastgården busar han gärna, men har svårt att slita sin blick från Bella som är hans stora kärlek ;-) Inne är han en lugn kille som gärna ligger och slappar på soffan med Torsten K och Olle.


På Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Norsk_lundehund)kan man bl.a läsa det här:
Rasen levde länge isolerat på nordvästra Norges kust, där den användes för fångst av lunnefågel. Efter andra världskriget fanns endast några få individer kvar, de flesta på Værøy i Lofoten. Norsk lundehund är en liten spetshund som är vaksam, energisk och livlig. Rasen har flera särdrag. Den har minst sex tår på varje tass!

På http://sv.wikipedia.org/wiki/Papillon_(hundras)kan man bl.a läsa det här:
Papillonen och phalènen är en tillgiven, livlig liten hund. Den är mycket spänstig och uthållig, och kan med fördel tränas i agility och lydnad (något som inte så många vet om är att Sveriges allra första lydnadschampion faktiskt var en papillon). Den behöver en hel del motion och trivs i alla klimat. Dess graciösa och eleganta yttre och mycket vänliga inre gör den till en bra familjehund. Den är ytterst lojal mot sin ägare och är dessutom, trots sitt ringa format, en ypperlig vakthund.





1 kommentar: