torsdag 24 februari 2011

Bonnie

Bonnie är vår charmiga pudel-papillonmix. Hon är en underbar hund som alltid är på gott humör. När hon vill gosa så buffar hon på våra händer :-)
Hon är en fröjd att ta med på promenad då hon alltid går fint vid sidan! Bonnie gillar att ligga högt upp inomhus, gärna på soffan tillsammans med Vixie och Maya. Annars busar och hoppar hon gärna tillsammans med Stina!

På Pudelklubbens sida (http://www.pudelklubben.se/)kan vi läsa följande:
Pudeln har blivit mycket populär som sällskapshund tack vare sitt vänliga, glada och trogna sätt, men också tack vare att den finns i fyra storlekar och i olika färger, något för alla smaker.

På Papillonringens hemsida (http://www.papillonringen.com/) kan man läsa följande:
Papillon har fått sitt namn efter de fjärilsliknande öron som elegant befransade, skall likna en vacker fjärils vingar och betyder just fjäril på franska. Rasen lär dock ursprungligen ha importerats till Frankrike från Spanien. Några av dessa importer gavs som gåva till det franska kungahuset. Från det ögonblicket var rasens lycka gjord. Den lilla nätta hunden blev en trogen följeslagare åt hovets män och kvinnor. Från franska revolutionen hör man talas om att Marie Antoinette hade Papillons. På målningar från dessa tider påträffas den lilla hunden, som var nästan fullständigt lik våra dagars Papillons.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar