fredag 17 juni 2011

Olle



Här har ni vår dvärgpinscher på 2 år. Han älskar att mysa i soffan och man hittar honom i regel under överkastet alt. inuti ett påslakan. Han tackar aldrig nej till godis och kan en hel del konster. Olle gillar att gå till rasthagen och busa med sina kamrater, speciellt Ove! Man hittar honom i Box 3 tillsammans med Ove, Torsten K, Ture, Herkules, Jaxon, Aston, Rocky, Johnny och Bella!

Dvärgpinschern kommer ursprungligen ifrån Tyskland. Och sägs vara en avel mellan tax och Italiensk vinthund. Dvärgpinschern är livlig, temperamentsfull, självsäker och balanserad. Detta gör den till en trevlig familje- och sällskapshund. Det sägs att de har varit råttjägare under andra världskriget, i kloaker och på fartyg. Därav deras ovanligt stora och många tänder som det flesta mindre hundar inte har och kan bita väldigt hårt.
Rasen är pigg, aktiv och lekfull. Har man en matglad dvärgpinscher sägs det att man kan lära den vad som helst. Den gillar att jobba och fungerar med alla aktiviteter som lydnad, agility, spår och är en populär utställningshund.

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dv%C3%A4rgpinscher

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar