tisdag 28 juni 2011

Veckas Hundar





Ozzy är våran stora chihuahua hane! Ozzy är 6 år gammal och sitter med Sigge, Stina, Vixie, Maya, Lucy, Vilma, Bonnie, Sickan och Foxie.
Ozzy tycker väldigt mycket om att ligga hos någon av fröknarna eller i sin favorit korg i boxen! Rastgården är en annan hit för Ozzy. Hans favvo kompisar i boxen är Lucy och Sickan.


Chihuahua är världens minsta hundras och är uppkallad efter delstaten Chihuahua i Mexiko, varifrån den härstammar. Rasen blev accepterad i USA år 1900.

Chihuahuan trippar fram med huvudet högt och tar för givet att den är, om inte störst, så i alla fall bäst och vackrast. Chihuahuan är också känd för att föredra hundar av sin egen ras framför främmande Som ägare till en chihuahua gäller det att alltid ha koll på filtar och täcken innan man lägger sig i sängen då hunden gärna kryper in under dem. Chihuahuan har ett högt temperament och är en ensamhund.






Ricco är våran stiliga Lagotto hane! Ricco är en av hundarna som hängt med sen starten av Vip Dogs 2006, bilderna ovan är från 2006 :). Ricco är en väldigt trevlig herre som gillar att ligga UNDER sängen och sova när det är varmt! :) Annars ligger han gärna i sängen i boxen med sina kompisar Britney, Larry, Genji och Torsten.

Lagotto romagnolo är en hundras som härstammar från den italienska provinsen Romagna. Lago betyder sjö på italienska. Så namnet betyder ungefär "vattenhund från Romagna".
Ursprungligen var lagotton en apporterande vattenhund som användes vid de stora andjakterna. Lagotto Romagnolon är idag den enda hundras som är helt specialiserad för tryffelletning. Hundens kärlek till vatten har dock inte försvunnit. På grund av tryffelns värde kan en bra lagotto vara mycket inkomstbringande, vilket i Italien ibland leder till förödande rivalitet. Detta kan till och med kosta hundarna livet. I Sverige kan de istället nyttjas till kantarellsökning.




Källa Wikipedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar