tisdag 15 mars 2011

Veckans Hundar




Britney
Britney är Jennyfers staffemix från Hundar Utan Hem på Irland. Britney är en väldigt snäll hund som älskar människor mer än något annat! Hon är även väldigt förtjust i barn och även katter. Britta föredrar hanar framför tikar och sitter med pojkvännerna i box 1: Torsten Tollare, Larry, Ricco och Genji.
Det var Liza som döpte Britney! :-)







Wita
Wita är Lizas staffe. Wita är en hund som älskar att ligga och mysa, gärna under en filt i soffan! Även Wita är en riktig människo och barn älskare.
Wita sitter med kompisarna i box 4: Finn, Massimo, Laysa, Wlma, Maiden, Sally och Spöket.



Om Staffordshire Bullterrier står det på Wikipedia:

Staffordshire bullterriern är en blandning mellan bulldog och terrier. Rasen kommer ursprungligen från England och blev officiellt godkänd 1935. "Staffen" är en stark, modig och intelligent hund.
"Staffen" har sina rötter i Black Country som ursprungligen är ett specifikt kolgruveområde, men numera ett samlingsnamn för de väldiga gruv- och industriområdena i och runt Birmingham, Staffordshire och Midlands. Dessa områden var oerhört tättbefolkade och barnrika och i sådana miljöer var det förstås ett krav att hundarna var absolut pålitliga och då inte minst mot barn. Inte för inte kallas de “The Nanny Dog” hemma i England.
Varje ansats till aggressivitet mot människor ledde till att hundarna togs bort helt enkelt. Staffordshire bullterriern är alltså avlad för tillgivenhet och vänlighet och användningsområdet är sällskap och utställningar. På senare år märks allt fler "staffar" också i agility och lydnadssammanhang.






Polarna Wita och Britney

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga staffar!!!

    SvaraRadera
  2. Vilka goa tjejer och fina bilder på dem. Hälsar prao stammisen Kerstin :)

    SvaraRadera
  3. Ja, Larry är flickornas no 1 fan!
    Mvh
    Lovisa

    SvaraRadera