tisdag 22 mars 2011

Veckans Hundar



Rocky
Vi börjar med denna pigga pudelblandning på snart 1 år.
Rocky är väldigt glad och lekfull, samt mycket frammåt och orädd för andra hundar! Han gillar verkligen sina kompisar och kan leka länge med dem, tik eller hane spelar ingen roll. Han har också lätt för att komma till ro numera och just nu ligger han tätt bredvid sin bästis Ove i soffan.
Rocky sitter i "pojkrummet" (box 3) tillsammans med Ove, Ture, Bruno, Jaxon, Aston, Olle och Torsten k.

På wikipedia står blandannat om pudeln:

Pudeln är omtalad för sin intelligens och påhittighet. Den har lätt för att lära och är road av att göra det. Dessutom är den social och välvilligt inställd till människor. Den är utmärkt som familjehund, eftersom den i allmänhet fungerar bra tillsammans med barn. Pudeln är en mångsidig hund, som kan lära sig att utföra vitt skiftande uppgifter, bara den får uppskattning. Det är en smidig, spänstig, aktiv och uppmärksam hund som kräver mycket motion och regelbundna utmaningar.

1994 publicerade Stanley Coren, kanadensisk neuropsykolog specialiserad på hundar, en undersökning av olika hundrasers intelligens, The Intelligence of Dogs. I detta 12-stegstest hamnade pudeln som nummer två av 110 undersökta raser. Av de tio högst rankade raserna är åtta antingen vallhundar eller vattenapporterande hundar, det vill säga raser som avlats fram för att utföra komplicerade uppgifter i nära samarbete med sin förare på stora avstånd.

2 kommentarer:

  1. Härligt att höra att Ove har så intelligent och mysigt sällskap på dagarna! :)

    /Erik - Oves husse

    SvaraRadera