tisdag 29 mars 2011

Veckans Hundar



Finn
Här har ni härlige Finn, vår coola Schnauzer! Han är en riktig gentleman som är snäll och vänlig mot alla. Finn kommer från Nya Zeeland (därför som han har en kuperad svans, men han kan faktiskt vifta riktigt fint med den ändå) där han även gick på hunddagis. På det dagiset fick hundarna betyg varje termin som Finns matte skickade till oss innan han skulle börja här. Behöver vi berätta att betyget var strålande?! ;) Finn gillar långpromenader och går väldigt fint i koppel, han är också lätt att ha lös ute då han är väldigt lydig!
Finn gillar att ha dragkamp med Wilma och Wita som han även delar box med, där sitter även Finns andra vänner Sally, Massimo, Laysa, Maiden och Spöket.


På Schnauzerringens hemsida http://www.schnauzerringen.se/ kan man läsa:

Schnauzern hette tidigare mellanschnauzer. Därför kallas den ofta för "mellis".
Våra schnauzrar är kända för ett mycket stabilt temperament. Typiskt är det energiska temperamentet parat med lugn, godmodighet och lekfull tillgivenhet. Den är mycker barnkär och omutligt vaksam utan att vara skällig. Den har högt utvecklade sinnesorgan. Den är klok, läraktig, orädd, uthållig och motståndskraftig mot sjukdomar samt väder och vind. I dess rasegenskaper ingår vaktinstinkt och återhållsam inställning till främlingar utan att visa aggressivitet eller rädsla.

2 kommentarer:

  1. Söt! Det där är en riktig mustasch. Juholt kan slänga sig i väggen :)

    Haha, betyg, vad kul! Hade de utvecklingssamtal också?

    SvaraRadera
  2. Åh, vad stolt man blir. :)

    Det är så kul att läsa om alla hundar!

    SvaraRadera