onsdag 18 maj 2011

Veckans hundar, Larry & Laysa

Larry är en svart liten mops född 2007. Han sitter i Box 1 tillsammans med Ricco, Genji, Torsten och Britney. Han är en glad liten filur som tycker mycket om att leka och mysa och älskar barn. Hans favoritplats på dagis är att mysa bland kuddarna i sängen. Hans bästa vänner är Britney och Queenie.



Fakta om mops:
Enligt rasstandarden skall den vara intelligent, glad och livlig. Rasens hemland är England, men den kommer ursprungligen från Kina. Mopsen kan ha en av fyra färger: silver, aprikos, fawn eller svart. Huvudet är stort, runt och massivt. Nospartiet är mycket kort, trubbigt, fyrkantigt men inte uppnäst. Stora och djupa rynkor. Mopsen lever i 10-15 år. Men om de får simma ibland ökar hälsan, de blir mer rörliga och får mer livsglädje.
Du kan läsa mer om mopsar här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mops
____________________________________________________________

Laysa är en stor och snäll blandras som vi tror är schäfer, collie och siberian husky, född 2006. Hon sitter i box 4 tillsammans med Finn, Massimo, Wilma, Wita, Maiden, Sally och Spöket. Laysa är väldigt glad och social och hon älskar att gå långa promenader. Hennes bästa vänner är Finn och Massimo. Hon ylar varje morgon när hon ska in på dagis och därför tror vi att hon har lite Siberian Husky i henne.



Fakta om schäfer: Den vanligaste färgen är brun med svart nos och svans och en svart "sadel" på ryggen. Schäfern är idag en av världens populäraste raser, men rekommenderas inte som renodlad sällskapshund, eftersom den behöver arbeta för att må bra.

Fakta om collie: Collien är en hundras i gruppen vall, boskaps och herdehundar. Det som benämns som tydligast i standarden är colliens vackra, snälla och drömmande uttryck. Colliens kroppsbyggnad är rektangulär, och colliens trav ska inte påminna om någon av de övriga i brukshundgruppen.

1 kommentar:

  1. Äntligen :-) rar bild på Larry och jag kan skriva under på beskrivningen hälsar matte Lovisa

    SvaraRadera