torsdag 26 maj 2011

Veckans hundar, Lucy och Maya



Lucy är en söt, snäll och gosig tik som sitter i box 6 med Ozzy, Sigge, Stina, Vixie, Maya, Polly, Bonnie, Sickan och Foxie. Hennes bästa vänner är Stina och Polly. Lucy tycker om sin korg på dagis väldigt mycket! :) Hon gillar även att raca runt i rastgården med sina kompisar. Lucy gillar även utställning! :D

Bostonterriern är USA:s nationalhund, men rasen har sitt ursprung i England, där man tidigt intresserade sig för hundhetsning. För det ändamålet provade engelsmännen många olika raskorsningar. Den som i början av 1800-talet gjordes mellan bulldogg och den numera utdöda old english terrier ansågs lyckad och gav upphov till bostonterrierns anfäder. Även i USA blev hundhetsning populär, särskilt i och omkring staden Boston. År 1865 importerade man en hund, Judge, med ovannämnda bakgrund och han blev grundläggare till rasen bostonterrier. Rasen blev sedan föremål för en lokalt begränsad avel och kom härigenom att konsolidera sin typ, som numera inte visar särskilt stor terrierlikhet. Bostonterriern erkändes som ras av Amerikanska Kennelklubben år 1893.

Den blev på 1950-talet känd som "skokrämshunden" långt utanför USA:s gränser när ett företag lanserade den som kännemärke på sina skokrämsburkar. Bostonterrien har funnits i Sverige sedan början av 1900-talet. Numera registreras mellan 40-80 Bostonterrier årligen.

Bostonterrier är numera en omtänksam och godmodig hund, den är roande, käck och aktiv. Terrier är den bara till namnet och den har förlorat all lust att ställa till kaos, utan föredrar människors sällskap. En bostonterrier kan dock fortfarande utmana andra hundar om de gör intrång i reviret. Den är en rolig, annorlunda och tillgiven sällskapshund.

Källa: Svenska Bostonterrierklubben samt Wikipedia










Maya är en söt och alltid glad tik, som gillar att leka och busa med sina kompisar i box 6, speciellt med Sigge. Maya är en blandras och vi gissar att det kanske kan vara chihuahua, yorkshireterrier och jackrussel i henne. Maya är väldigt snäll och go med barn.

Yorkshiterriern kom till i mitten av 1800-talet, och avlades fram enligt ett hemligt recept, i syfte att skapa en sällskaps- och dvärghundsras. Det var vävare och ullfabriksarbetare, som flyttat från Skottland till bland annat Yorkshire i England, som påbörjade uppfödningen av yorkshiren, som en hobby, vars mål var att få fram mycket små mjukhåriga terriers. Det hundmaterial som de medförde smälte de snart samman med Nord-Englands terrierstammar – och grunden för dagens yorkshireterrier var lagd.


Yorkshiren är en av världens minsta hundraser. Temperamentsmässigt är den en mycket typisk terrier – livlig, pigg och lekfull. Yorkshiren är härdig och sportig och älskar långa promenader utan att för den skull kräva det. Den är också fortfarande en suverän råttfångare. Yorkshireterriern har en otrolig charm, dess litenhet och stora personlighet gör det svårt att inte dra på smilbanden ibland. Den är mycket tillgiven och dess vitalitet behåller den långt upp i ålderdomen och den är långlivad och sund. Den blir dessutom en utmärkt vakthund.

 
Källa: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar