tisdag 12 april 2011

Fästingplågan är tillbaka!



Nu är fästingarna på gång igen och tänkte här skriva lite om de olika medlerna mot fästingar. Vill gärna att ni läser detta noga då vi tar upp olika regler för användande av fästingmedel för dagishundarna.
 
Fästinghalsband och medaljonger som du fäster runt hundens hals är inte det bästa för en hund som går på dagis. När hundar leker med varandra så lekbiter de gärna just runt varandras halsar, vilket gör att de lätt fastnar med tänderna i medaljonger samt fästinghalsbanden. Detta är såklart farligt och vi måste då ta av hundens halsband. Ett fästinghalsband eller medaljong fungerar bara mot fästingar om det får sitta på jämt vilket gör att din hund inte är skyddad mot fästingar om halsbandet hänger på kroken.
Undantaget hundar som inte lekar och vilar för det mesta på dagis (fråga oss i personalen för att vara på den säkra sidan).

Fästingmedel så som tex Frontline är lättare att ha på just dagishundar. Men det är mycket viktigt när ni droppar hunden. Det är INTE okej att droppa hunden på morgonen och sedan lämna den på dagis. En nydroppad hund är alldeles våt i nackskinnet och det är farligt för de andra hundarna att leka med den hunden. Om de lekbiter varandra så får den andra hunden i sig medlet!
Så ni som ska använda fästingmedel som man droppar mellan skulderbladen ni droppar er hund på fredagkväll eller lördag morgon.
Har ni frågor så prata gärna med oss!

Här kan ni läsa mera om fästingar:
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4stingar
 
 
Med vänlig hälsning Liza, Jennyfer och Denice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar