torsdag 7 april 2011

Veckans Hundar




Ove
Detta är Ove, vår charmige tjejtjusare! Han är en fransk bulldog pojke född 2009.
Ove älskar väl i stortsätt allt och alla, det är en otroligt social och glad kille.
Han älskar att leka, brottas, ha dragkamp men är också den som gärna ligger i ens knä och bara myser.
Oves bästisar i sin box är Aston och Rocky, de kan leka länge länge... Ove har ett gått öga till tjejer också..vilket märks när tillexempel Nellah eller Wita hälsar på honom i boxen, då släpper Ove allt för att bara leka med sina tjejer. På promenaderna uppvaktar han staffen Britney med diverse öronslickar!

På Franska bulldogklubbens hemsida (http://www.fbksverige.se/) kan man blandannat läsa:

Liksom alla doggar härstammar troligtvis även den franska bulldoggen från molosserhundar från den antika grekiska provinsen Epirus och från det romerska kejsardömet, vilket hade ursprunget till den engelska bulldoggen, samt från s k alanohundar (alanerna var ett medeltida nomadfolk) och från franska stora doggar och dvärgdoggar.

Den franska bulldoggen av idag är troligtvis resultatet av olika korsningar som gjordes av entusiastiska uppfödare i Paris på 1880-talet. Vid denna tid hålls den franska bulldoggen främst av dem som skötte ruljangsen i Hallarna. Rasen charmade överklassen och artistvärlden med sitt egenartade utseende och sätt och kom snabbt att bli populär. Den första rasklubben bildades 1880 i Paris. Den första franska bulldoggen registrerades 1885 och den första rasstandarden fastställdes 1898, samma år som den franska kennelklubben erkände rasen fransk bulldogg. Rasen ställdes ut fr. o m 1887.

2 kommentarer:

  1. Vilken charmör-blick! Ove är så himla fin!

    Emma

    SvaraRadera
  2. Nämen titta! Ge-mig-godis-blicken. Den är mycket bekant. :)

    /Husse-Erik

    SvaraRadera