onsdag 27 april 2011

Veckans Hundar




Hugo
Vår busige jack russel Hugo är en riktig goding född 2006. Hugo pratar mycket och sjunger gärna till glassbilens melodi ;). Här har ni tjejtjusaren med stort T, han har ett mycket gott öga till "sina" tjejer i box 5. Hans favoriter är Bärna och Filippa även de jack russlar. Hugo gillar klappar, godis och kel och är väldigt snäll att gå ut med. Han sitter tillsammans med Bella, Kerstin, Nova, Alba, Bärna, Daddy och Filippa i box 5.


Här kan man läsa mer om jack russeln: http://www.jrtc.se/
I England har man under flera hundra år jagat räv med hästar och stora "pack" med Foxhounds. Detta har varit en sport för de högre stånden. När houndsen fick tag på räven bet de ihjäl den. Man jagade alltså inte som i Sverige med vapen. Om räven fann ett gryt att gå ned i kunde inte packet med foxhounds följa med. Man behövde en mindre hund. Därför avlades olika typer av terriers fram främst beroende på vilken typ av terräng de jagade i. En av dessa "raser" kallades för foxterrier.
Då räven gått i gryt var man tvungen att ha en särskild hund som drev ut "sprängde" räven. För att hunden skulle klara detta behövde den ha en viss storlek, skärpa och intelligens. Var den för stor eller oflexibel i bröstkorgen kom den inte in till räven (som är enormt smal och flexibel), var den för liten orkade den inte springa med på fältet en hel dag.

2 kommentarer: