onsdag 27 april 2011

Genji




Här har ni vår jack russelherre Genji född 1996, vilket gör honom till dagisets äldste hund. Genji är riktigt pigg och kry för sin ålder. Han är väldigt snäll mot alla, förutom hamstrar och andra smådjur som det anstår en riktig terrier ;).
Genji är en riktig godisgris och tjejtjusare och har även gått här på VIPdogs sedan starten 2007. Han sitter i box 1 tillsammans med sina polare Larry, Torsten, Ricco och Britney. Genji är lite extra kär i Britney och Alva!

På Wikipedia kan man läsa följande om jack russel:

Jack russell terrier (grupptillhörighet: FCI-nummer 345, grupp 3, sektion 2. Terrier) är en terriervariant som framavlades som grythund i England av kyrkoherden John "Jack" Russell (född 1795 i Devon). I Sverige är jack russell terrier listad som den nionde vanligaste hundrasen enligt Svenska Kennelklubben, SKK. Antalet exemplar i Sverige kan dock vara något större, då det även finns av SKK oberoende register.

Namnet på rasen skrivs företrädesvis helt med gemena bokstäver, alltså jack russell terrier, eftersom namn på djurraser betecknas som sortbeteckningar, inte som egennamn.

1 kommentar: